Friday, November 28, 2008

akhir.

rasa ini perlu akhir disini.

aku dah mula betul-betul suka pada kamu.
sengih budak kamu itu.
kesengalan kata-kata kamu itu.
kecomelan muka kamu itu.
ke cool an kamu itu.
tapi tak suka yang kamu suka lambat!
tapi aku tetap masih suka kamu

facebook kamu dah mula aku lawat tiap hari.(aku dh macam stalker lagaknya ini!)
sms kamu tak pernah aku padam lagi.
akal aku asyik mencari alasan untuk berbicara dengan kamu.
asyik mencari alasan untuk berjumpa kamu.
mulut ini asyik asyik kamu.asyik asyik kamu.

sebelum kawan aku letih nak dengar.
sebelum hati aku bertambah koleksi retakannya.
sebelum jiwa aku tak diam resah tak menentu.
sebelum kamu tanpa belas menolak aku jatuh bawah gaung.

aku rasa.

rasa ini perlu akhir disini.

14 comments:

Anonymous said...

halus sutera rambut mu
hilai tawa suara mu
menusuk kalbu ku yang membeku

hangat mesra dakap mu
senda gurau bersahaja mu
membelai lembut bahagia ku

gerak gaya, alun nada
aduhai... indahnya
memukau, memimpin ku ke dunia maya
dunia yang tiada erti sengsara

hati ini dicuri lagi

ahhh!
dicuri hanya untuk pertama kali
yang kedua kalinya aku yang memberi
ketiga?
mungkin aku yang perlu mencari

bak dongengan purba kala
bila puteri bertemu sang raja
namun... aku tak bisa
aku hanya seperti mereka
mereka yang ditelan sengsara

aku tak mahu pergi
bahagia ku hanya di sini
di sisi pelangi dan mentari

aku tak mengerti
mengapa realiti yang menghampiri diri
realiti yang mengajar ku sepi

indah pelangi, mentari menerangi
tak berseri tanpa gelap menyelubungi

aku mahu kamu, aku perlu kamu
namun hati ku bercelaru, haru biru
dengan fobia yang bernama sedu
sedu pilu yang menghantui benak ku

jadi... di mana bahagia ku?
di sisi mu?
atau sayu yang menyeliputi tubuh ku
memamah hati ku

mungkin ini hanya mimpi
ya... mainan mimpi yang sukar ditafsiri
yang tak dapat dihadam minda
seperti mereka mereka yang gila

alun nada, merdu suara
hanya seketika
bahagia ku hanya di sisiNya

biarkanlah ku sendirian saja
bersama raja ku yang bernama duka

--;<@

desir-hati said...

Hye Anonymous,

I think instead of u posting here.. u r better off having your own blog..compared to your writings, I'm no where..posting it here don't do justice to your beautiful words.. :) xde siape bace sgt pun sini. Cheers!

qiddas said...

this registers as 5 on the emoscale. beep beep beep! :D

desir-hati said...

say wuteevr dude..say wutever..lets laugh together when its ur turn 2 b emo ey? ;) ko ni gile!! :p cukcapes still cupcakes.no upgrading..ko jgn berangan

Anonymous said...

my own blog?
nahhh... not my cup of tea
u can publish it on ur blog if u wanna
i'll be honored
if u dont like it, u can simply hit the delete button
;)

--;<@

desir-hati said...

eh nooooo.. i wont delete it..just sayang jela.. ur posting it here but not many people are reading it..

mary baby said...

sape la anonymous tuh?
why anonymous?
show yourself laaa.
yer x kak.

desir-hati said...

haha mary baby..artistic people mcm tu la..yeah but jokes aside..who r u? do i know u?

Ruchiano said...

desir hati
can we let that anon be pls pls pls?
its fun to have him responding to ur peoms :)

desir-hati said...

ok..hehe betul ke "he"

PJ said...

'he' ke 'ha'?

desir-hati said...

PJ..sile PJ! ha is teeeet! :p

Anonymous said...

-pengakhiran-

kenapa perlu diakhiri
rasa hati yang diselami
kemesraan yang dikongsi
kebahagian yang dirasai.

rasa orang tak perlu diikuti
rasa diri yang perlu diuliti
biar mereka benci
janji cinta tetap di hati.

hidup ini penuh keraguan
dimarakkan lagi dek ketidakpastian
jikalau tak dicoba tak kan ketahuan
perasaan akhir kemenangan.

desir-hati said...

it was harmles.. long forgotten .. :)